22.2.2024

Miksi olen mukana yhteiskunnallisena vaikuttajana?

Miksi olen mukana yhteiskunnallisena vaikuttajana? Onko meidän kristittyjen tehtävä eristäytyä maailmasta ja politiikan areenalta koska aika on tällainen? Entä mikä sitten olisi se aika, jolloin kristityt voisivat olla mukana vaikuttajina ja päättäjinä?

Eikös juuri nyt jos koskaan tarvita kristillisiä perusarvoja ja -asioita kunnioittavia päättäjiä yhteiskunnan eri tasoille? Jos ei nyt, niin milloin sitten?

Jo historiasta näemme, että menestyneet kansakunnat ovat rakentuneet kristillisten perusarvojen varaan.

Kun niitä yritetään häivyttää, tilalle tulee jotain muuta. Nyt sitä ”muuta” on tarjolla yllin kyllin.

Kautta historian on ollut aikoja, jolloin kristillistä arvoja on koetettu erityisen voimakkaasti murentaa. Kuitenkaan kristittyjä ei ole kutsuttu alistumaan ja olemaan hiljaa, vaan pitämään esillä evankeliumin sanaa ja kristillistä arvopohjaa pimeimmässäkin synkkyydessä rakentavalla tavalla, totuudesta tinkimättä. Jumala voi käyttää ketä tahtoo omiin tarkoitusperiinsä ja on näin myös aikojen saatossa useasti tehnyt.

Päätöksenteko tarvitsee ihminen ihmiselle kohtaamista. Siltojen ja yhteyden rakentajia sekä rakentavaa vuorovaikutusta.

Tätä olen pyrkinyt parhaalla mahdollisella tavalla edistämään niissä paikoissa, joissa työskentelen ja vaikutan. Olen jakanut elämääni ja kokemaani 4 vuoden aikana tekemieni videoiden kautta -katson sen merkittäväksi vahvuudeksi. Haluan olla jatkossakin aito ja tavattavissa.

1800-luvun lopulla tunnetuksi tullut Lord Dalberg-Actonin vuonna 1887 kirjeeseen kirjoittamansa ajatelmat, ”Valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti” ja ”Merkittävät miehet ovat melkein aina pahoja miehiä”; ovat yleisesti tunnettuja toteamuksia. Ajattelen, että vakaumukseni on vahva vastus tällaisia voimia vastaan. On ollut ja tulee olemaan.

”Herra ei katso kuten ihminen. Ihminen katsoo ulkokuorta, mutta Herra näkee sydämeen.” Ensimmäinen Samuelin kirja 16:7

Kutsu Katriina Kylään

Haluatko kutsua minut puhujavieraaksi tapahtumaasi tai mielenkiintoiseen tilaisuuteesi? Haluaisitko olla mukana osana tätä hienoa ja merkityksellistä kampanjaa kirittämässä minua kohti Eduskuntaa? Haluatko kysyä ajatuksistani ja näkemyksistäni? Rohkaista tai tukea?