Olen 38-vuotias KD:n 2. varapuheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah’n eduskunta-avustaja, 3 lapsen äiti, kunta- ja hyvinvointialuepäättäjä sekä yrittäjäpuolison vaimo. Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin kesäkuun EU vaaleissa. Olen syntynyt Kaarinassa ja varttunut Maskussa piipahtaen Turussa opiskeluaikoinani. Kotimme sijaitsee Rivieran rannoilla, Maskussa. Sukujuureni ovat tukevasti maaseudulla, Vakka-Suomen Laitilassa ja Satakunnassa.

Matkani politiikkaan on ollut monenlaisten vaiheiden läpikulkeva tie, jonka päämäärää en ehkä vieläkään osaa sanoa. KD:n eduskuntaryhmässä työskentelyn kautta tunnen lainsäädäntö- ja valiokuntatyöskentelyä, vaikuttamisen periaatteita ja kansanedustajan arkea. Eduskuntavaaleissa keräsin lähes 3500 ääntä, suurin kiitos luottamuksesta. Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsi minut Joensuussa elokuussa 2023 puolueen 2. varapuheenjohtajaksi. Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin kesäkuun eurovaaleissa.

Ministerin eduskunta-avustajana olen päässyt seuraamaan EU:ssa tehtävää vaikuttamistyötä. Viime kaudella seurasin Suomen suuren valiokunnan työtä eduskunnassa. Suuri valiokunta käsittelee Euroopan unionin asioita ja ilmaisee eduskunnan kannan niihin. Nykyisen työni kautta minulla on hyvät verkostot. Tulevat EU-vaalit ovat erittäin tärkeät keskeisten linjavalintojen sekä vahvan EU vaikuttamisen suhteen.

Minulla on erinomaiset verkostot ja rohkeutta sanoa sekä sydäntä puolustaa Suomen kansan etua.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta pääaineenani yleinen valtio-oppi. Aikuisiällä lähdin vielä opiskelemaan sosionomiksi, jossa suuntauduin rikosseuraamusalan opintoihin. Työura vei Rikosseuraamuslaitokselle, Turun yhdistyskuntaseuraamustoimistolle. Lisäksi olen toiminut myös yrittäjänä. Vuosina toimin 2008-2012 sekä opiskelijapolitiikassa että Turun kaupunginvaltuutettuna. Olen työskennellyt Eduskunnassa myös vuonna 2011, tosin Kokoomuksen riveissä, ministerin eduskunta-avustajana. Hengellisen heräämisen ja uskoontulon myötä vuonna 2012 erosin Kokoomuksesta -koin, että sydämen arvoni eivät enää kohdanneet puolueen kanssa.

Tie nykyiseen työhöni Eduskuntaan avautui kaksi vuotta sitten uudelleen reilun 10 vuoden tauon jälkeen. Tulin valituksi Maskun kunnanvaltuustoon vuonna 2021, VARHA:n eli Varsinais-Suomen hyvinvointialueen varavaltuutetuksi keräten KD:n ehdokaslistan naisten parhaan äänisaaliin. Tie yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi on avautunut ovi toisensa jälkeen. Toimin vapaaehtoisena Kevätsateenkoti ry:ssä. Harrastan lenkkeilyä ja maastopyöräilyä, talvisin hiihtoa ja toimin vapaaehtoisena vankilalähettinä.

Olen kokenut elämässäni monenlaisia vaiheita ja elämäni haasteet sekä vaikeudet ovat tuoneet elämään inhimillisyyttä, syvyyttä, vahvuutta sekä rohkeutta. Vaikeudet ovat kääntyneet vahvuudeksi sekä siunaukseksi! Koen elämäni merkityksellisenä ja maailman myrskyissäkin tunnen rauhaa, iloa sekä toivoa. Olen suoraselkäinen ja seison arvojeni takana.

Suomessa ja Euroopan Unionissa tarvitaan lempeää lujuutta, välittämistä, inhimillisyyttä ja Suomen ja suomalaisten etujen puolustamista.

Tiedämme, että tulevina päivinä edessämme ovat isot haasteet: talouskuri ja velkaantumisen taittaminen, julkisen talouden sopeuttaminen, energia- ja mahdollinen ruokakriisi, maailmanlaajuinen yhteiskunnallinen epävarmuus, kansallisen edun heikkeneminen vallan siirtyessä ylikansallisille toimijoille, arvoliberalismin nousu, sanan- ja uskonnonvapauden kaventuminen, huoltovarmuuden mm. ja kotimaisen maatalouden paheneva kriisi. Pohjimmiltaan Suomea vaivaa kuitenkin moraalinen arvokriisi. Suuremmat kriisit ovat seurausta hengellisestä kriisistä. Etenkin vaikeina aikoina on palattava perusasioiden äärelle; mistä leipää ja lämpöä, mistä työtä ja turvaa. Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen, joka vie lisääntyvän luottamuksen ja arvostuksen tielle. Suomi tarvitsee sillanrakentajia ja rohkeita äänitorvia -sellainen tahdon olla.

Löydät videoitani myös Sanasta sinulle Youtube kanavaltani.

  • Maskun kunnanvaltuutettu, KD valtuustoryhmän puheenjohtaja 2021 -
  • Hyvinvointilautakunnan jäsen 2021 -
  • Varsinais-Suomen hyvinvointialueen VARHA, varavaltuutettu 2022 -
  • Tarkastuslautakunnan jäsen 2022 -
  • KD 2. varapuheenjohtaja 2023-

Kutsu Katriina Kylään

Haluatko kutsua minut puhujavieraaksi tapahtumaasi tai mielenkiintoiseen tilaisuuteesi? Haluaisitko olla mukana osana tätä hienoa ja merkityksellistä kampanjaa kirittämässä minua kohti Eduskuntaa? Haluatko kysyä ajatuksistani ja näkemyksistäni? Rohkaista tai tukea?