1.9.2023

Lämmin kiitos luottamuksesta KD:n varapuheenjohtajakisassa

Kristillisdemokraattien 35. sääntömääräinen puoluekokous järjestettiin viime viikolla Joensuussa. Olipa upeaa nähdä vajaa 400 kristillisdemokraattia ympäri Suomen kokoontuneena yhteen, oppimassa toisiltamme, rakentuen yhdessä sekä ennen kaikkea luotsaamaan Kristillisdemokraatteja tuleviin päiviin.

Puoluekokous valitsi puheenjohtajaksi odotetusti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah’n sekä varapuheenjohtajakolmikkoon 1. kauden kansanedustaja Mika Poutalan, 2. varapuheenjohtajaksi allekirjoittaneen sekä 3. varapuheenjohtajaksi David Petterssonin. Sydämellinen kiitos luottamuksesta! Lisäksi puoluekokous päätti yksimielisesti ehdottaa Sari Essayah’n presidenttivaaliehdokkaaksi. #Pressayah!

Koska aika puoluekokouksessa oli rajallinen, sain mahdollisuuden esittää hyvin lyhyen puheenvuoron koskien varapuheenjohtajaehdokkuuttani:

 

”Sillanrakentaja. Yhteyden luoja. Kiinnostava vaikuttaja. Rohkea ja selkeä viestijä. Vakuuttava. -Näin minua on kristittynä päättäjänä kuvattu. Sydämellinen kiitos niistä.

Arvoisat kristillisdemokraatit, hyvä puoluekokousväki!

KD:n tärkein tehtävä on saada mahdollisimman monia kristillisdemokraatteja eri päätöksenteon tasoille. Olemme puolueessa rakentamassa toisiamme, oppimassa toisiltamme, mutta ennen kaikkea edistääkseemme päätöksiä, jotta Suomi olisi entistä kristillisdemokraattisempi maa. Tähän työhön meitä kaikkia kutsutaan.

Kuten puheenjohtaja Essayah totesi, seuraavan kahden vuoden aikana käydään 4:t eri vaalit. Työni puheenjohtajan eduskunta-avustajana sekä eduskuntaryhmän kansliassa antaa erinomaiset lähtökohdat varapuheenjohtajan tehtävään.

Kristilliset perusarvot ovat kautta historian olleet menestyneen ja hyvinvoivan kansakunnan kulmakivi. Elämme aikaa, jossa kristillisiä perusarvoja ja -asioita kyseenalaistetaan voimakkaasti.

Kannatuksen kasvun tavoittelu ei saa tapahtua arvoista tinkimällä vaan niitä kirkastamalla.

Minulla on rohkeutta sanoa ja sydäntä puolustaa, arvoista tinkimättä. Yhteisen arvopohjamme on oltava kuin kirkas soihtu pimeässä yössä -todellinen vaihtoehto nykymenolle.

Puolueen johto ovat aivot, mutta kentän väki on sen sydän! Ja sydän on juuri paikallaan. Puolueen johdon ja kentän väen on puhallettava yhteen. On oltava yhteinen näky, jota kohti on määrätietoisesti kuljettava. Terävöitetty viesti, joka tavoittaa yhä laajemmin. Kentän väki, johon yhä useampi nuori ja työssäkäyvä haluaa tulla mukaan. Pelkän erinomaisen puheenjohtajan varaan ei voi koko puoleen menestystä rakentaa vaan tähän tarvitaan meitä kaikkia.

Siksi olen ehdolla kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi. Tapahtukoon Taivaallisen Isän hyvä tahto tässäkin.

 

Kutsu Katriina Kylään

Haluatko kutsua minut puhujavieraaksi tapahtumaasi tai mielenkiintoiseen tilaisuuteesi? Haluaisitko olla mukana osana tätä hienoa ja merkityksellistä kampanjaa kirittämässä minua kohti Eduskuntaa? Haluatko kysyä ajatuksistani ja näkemyksistäni? Rohkaista tai tukea?