31.3.2023

Kampanjakuulumisia ja kohti vaali-illan jännitystä

Kuluneet kaksi kuukautta ovat olleet elämässäni merkittävää aikaa. Tie eduskuntavaaliehdokkaaksi kypsyi hiljalleen syksyn 2022 kuluessa sinetöityen viime vuoden joulukuussa. Heti ehdokkuuden vahvistuttua sain valtavan määrän rohkaisuja ja yhteydenottoja. Monet eri ihmiset halusivat olla eri tavalla tukemassa ja puskaradio on toden totta lähtenyt pyörimään. Äänestyspäätöksessä henkilökohtaisella suosituksella on edelleen kärkipaikka.

Kaksi keskeisintä viestiä vaalikentiltä ovat olleet se, että Kristillisdemokraatteja on äänestetty kenties ensimmäistä kertaa. Lisäksi kohtaamisisissa ovat korostuneet myös nykyiseen Kokoomuksen arvoliberalismin nousuun kyllästyneet perusarvojen kannattajat, jotka ovat aikoneet äänestää vaaleissa Kristillisdemokraatteja. KD puheenjohtajan Sari Essayah’n eduskunta-avustajana toimiminen on herättänyt kiinnostusta ja ollut monelle myös merkittävä äänestyspäätökseen vaikuttava tekijä eduskuntatyön kokemukseni johdosta. Lukuisat kansan edustajat (tarkoituksella erikseen!) ovat olleet aikanaan eduskunta-avustajia tai toimineet muissa tehtävissä eduskunnassa.

Nykyinen eduskuntatyöni on siis arvokas näköalapaikka, jossa kansan edustajan työn vaativuus ja kokonaisvaltaisuus ei tule yllätyksenä.

Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta tuleville päiville. Laajemmin tarkasteltuna meillä on kaksi vaihtoehtoa -siirrymmekö yhä vahvemmin sosialistiseen yhteiskuntaan, jossa valtio hivuttautuu yhä laajemmin perheitä, yksilöitä ja yhteisöitä koskeviin asioihin. Vai valitsemmeko tien, jossa laajat sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapaudet turvaavat yhä kasvavammat yksilönvapaudet ja jossa valtio nähdään yksilöiden ja perheiden valintoja tukevana toimijana. Siirrymmekö perusasioiden ja -arvojen ääreltä yhä vieraampien ideologisten tuulten vietäväksi vai palaammeko perusasioiden ja arvojen ääreen, kuten epävakaina aikoina yleensä?

Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen luottamuksen, arvokkuuden ja yhteisen hyvän tielle. Yksilökeskeisyyden sijaan on alettava arvostamaan yhteistä hyvää, perusasioita ja -arvoja -niitä, joille Suomen kansan ja sen kansalaisten hyvinvointi on menneinäkin vuosikymmeninä rakentunut.

Suurimmat kiitokset aivan jokaiselle joka on rohkaissut, kannustanut, auttanut, tukenut tavalla jos toisella, kertonut ehdokkuudestani eteenpäin ja vieraillut sivuillani. Kiitos sinulle, joka uskallat äänestää minua, vaikka julkisesti sitä et voikaan kertoa. Jokaisella on ollut ehkä jopa se ratkaisevin merkitys. Olen iloinnut jokaisesta hetkestä, vaikka aina ei ole ollut helppoa. Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että matka on ollut sen tekemisen arvoinen. Käy sunnuntaina 2.4. sitten miten tahansa.

Kutsu Katriina Kylään

Haluatko kutsua minut puhujavieraaksi tapahtumaasi tai mielenkiintoiseen tilaisuuteesi? Haluaisitko olla mukana osana tätä hienoa ja merkityksellistä kampanjaa kirittämässä minua kohti Eduskuntaa? Haluatko kysyä ajatuksistani ja näkemyksistäni? Rohkaista tai tukea?