Talousajatteluni rakentuu vastuullisen sosiaalisen markkinatalouden varaan. Työnteko, yritteliäisyys ja yrittäminen luovat yhteiskuntaan hyvinvointia ja kasvua, jotta heikommastakin voidaan pitää huolta. Tämä on myös kristillisdemokraattisen talouspolitiikan kulmakivi. Olen ollut markkinatalousmyönteinen koko poliittisen vaikuttamisen ajan, niin kokoomusaikoina (2005-2012) kuin nyt kristillisdemokraattinakin. Olen itse toiminut sivutoimisena yrittäjänä aktiivisemmin vuosina 2010-2015 ja mieheni rakennusalan yrittäjänä vuodesta 2008.
Markkinatalous on osoittanut olevansa ainoa kestävä tapa luoda taloudellista kasvua ja hyvinvointia. Sosialistinen suunnitelmatalous ei ole siinä koskaan vielä onnistunut.
Suomessa on nyt yrittäjämyönteisin hallitus pitkiin aikoihin. Taloudellisen kasvun perusta on työ ja yritteliäisyys. Kannattavat ja kasvavat yritykset ovat perusta kestävälle kansantaloudelle ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamiselle. Mitä enemmän yritysten ja sitä kautta koko talouden kasvupotentiaalista saadaan irti, sitä vähemmän tulevaisuudessa tarvitaan kipeitä leikkauksia ja veronkorotuksia. Ilman kannattavia yrityksiä ja yritysmyönteistä ilmapiiriä työllisyystavoitteiden saavuttaminen ja julkisen talouden tasapainottaminen ei ole mahdollista. Hallitus on nyt lähtenyt toteuttamaan sitä muutosta, johon kansalaiset antoivat vahvan mandaatin vuosi sitten.
Suomalaisen julkisen sektorin kasvu ei tapahdu julkishallinnon byrokraattien kabineteissa, vaan rehdillä suomalaisella työllä ja yrittämisellä.
Suomalaisen elinkeinoelämän kivijalka ovat kaikki ne noin 300 000 pieni- ja keskisuuret yritykset, jotka luovat maahamme kasvua, jotta heikommastakin voidaan pitää huolta.
Hallituksen päätavoitteet yrittäjyyden saralla voisi siis tiivistää siihen kolmeen kuuluisaan pointtiin; rakennamme Suomesta houkuttelevan maan investoinneille ja nostamme yrittäjyyden ja omistajuuden arvostusta sekä vahvistamme Suomen kilpailukykyä ja yrittämisen edellytyksiä. Lisäämme reilua kilpailua, avaamme markkinoita ja kevennämme sääntelyä. Nostamme tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoitusta pitkän aikavälin kasvun ja uudistumiskyvyn vahvistamiseksi. Veropolitiikkamme tähtää ostovoiman, talouskasvun, työllisyyden ja yrittäjyyden vahvistamiseen. Toimillamme turvaamme yrittämiselle ja investoinneille vakaan toimintaympäristön ennakoitavalla ja vakaalla sääntelyllä sekä verotuksella.
Tuleva EU:n parlamentti ja komissio ovat avainasemassa kestävän ja osallistavan kasvun luomisessa jatkossakin. Koska Suomi on avoin ja viestivetoinen talous, on Suomen edun mukaista, että EU:n sisämarkkinat toimivat avoimesti yhtenäisillä ja reiluilla pelisäännöillä. EU:n ei saa tuhota kilpailukykyään, taloudellisen toiminnan, yrittäjyyden ja pk-yritysten kasvun edellytyksiä liian tiukalla sääntelyllä ja byrokratialla.